Wij bieden de enige echte Zwem-ABC!

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leden helaas niet altijd op tot deze Nationale Norm Zwemveiligheid. 

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder/verzorger zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en – veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  2. Je kunt ontvang de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van de Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleiding voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  3. De zwemles aanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  4. Een constante kwaliteit van de zwemles aanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toets momenten bij het diploma zwemmen.

Kies bewust en ga voor zekerheid!

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen van andere ouders/verzorgers over dit onderwerp ook op: www.allesoverzwemles.nl

Meer informatie over de Nationale Raad Zwemveiligheid? Kijk dan op: https://www.nrz-nl.nl

Logo Licentie NZ 2018 RGB