Even voorstellen: Cees Broek

Vele verenigingen en alle – bij NOC*NSF aangesloten – sportbonden hebben een vertrouwenscontactpersoon. Toen bij de ZRH besloten werd om een vertrouwenscontactpersoon aan te stellen en mij gevraagd werd of ik die taak op mij wilde nemen, heb ik direct ‘ja’ gezegd.

Ik ben Cees Broek, 58 jaar en getrouwd met Patricia. We hebben twee zonen, Axel van 19 en Michiel 17 jaar. Wij wonen in Stadshagen (Zwolle), op steenworp afstand van de Milligerplas, waar de ZRH   ’s zomers toezicht houdt. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als zelfstandige in het Bank- en verzekeringswezen. Daarnaast ben ik commissaris bij regionale zorginstelling en geef ik les bij het NIBE-SVV, het opleidingsinstituut voor het Bank- en verzekeringswezen. Toen de jongens jonger waren zwommen zij bij de ZRH. Zelf was ik actief bij de organisatie van de Vier(vijf)kamp die altijd op de eerste zaterdag van november wordt gehouden.

Ook nadat de jongens geen lid meer waren ben ik betrokken gebleven bij de Vier(vijf)kamp en sta ik ieder jaar als jurylid langs de kant van het bad. Als vertrouwenscontactpersoon kom in beeld als er zaken spelen waarmee de leden of hun ouders niet terecht kunnen bij het kader of het bestuur. Ik kan dan benaderd worden en fungeer als eerste opvang voor de leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag. Ik zal een luisterend oor bieden, raad geven en indien nodig doorverwijzen voor geschikte hulp. Verder kan ik de vereniging of bond adviseren en stimuleren om preventieve maatregelen te nemen.

Cees Broek

06-31379600

vertrouwenspersoon@reddingsbrigade-zrh.nl

cees

Wilt u de regeling inzien? Neem dan contact op met het secretariaat van de ZRH; secretaris@reddingsbrigade-zrh.nl