De zwemavond van Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt (ZRH) is de woensdagavond. Iedereen, met minimaal diploma B, kan lid worden van onze vereniging. In de maanden mei t/m september zijn we elke woensdagavond te vinden in zwembad Ariën Prins van Wijngaarden in Hasselt. In de maanden september t/m mei zijn wij elke woensdagavond te vinden in zwembad Bestevaer in Genemuiden.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust eens langs op de woensdagavond of stuur een mail naar info@reddingsbrigade-zrh.nl. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt volg ons dan snel op Facebook, volg ons via Instagram en volg ons ook via Twitter

Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt is in het bezit van een licentie Zwem-ABC!

Ja, wij hebben hem! Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt heeft de Licentie Zwem-ABC behaald. Daarmee voldoen wij aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s van het Nationaal Platform Zwembaden NRZ. Hiermee zijn wij de eerste organisatie in Hasselt die deze licentie behaald heeft. Wij zijn dus klaar voor de toekomst! Kom jij ook op woensdagavond het C-diploma bij ons halen?

20430120_1419343511491217_735465084178882458_n

Waterhulpverlening

Om het zwemmend redden in de praktijk te brengen verzorgt Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt (ZRH) met een groep vrijwilligers in de zomermaanden op zaterdag & zondag de strandbewaking aan de Milligerplas. Ook verzorgt Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt  bewakingen op en rondom bij verschillende evenementen in de regio. Er wordt regelmatig geoefend in de communicatie en EHBO. Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt beschikt over een eigen reddingsboot. Deze reddingsboot wordt regelmatig ingezet aan de Milligerplas en bij bewakingen van evenementen

Zonder redders wij het niet. Kom jij ons team versterken? Voor het complete aanbod in zwemmend en varend redden ben je bij de Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt aan het juiste adres. 

!cid_567301B1-3B9E-4FF8-8AB2-5ED1997EB17E

Vijfkamp & avondmarathon

Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt (ZRH) doet in november jaarlijks mee aan de Vijfkamp. Dat is een onderlinge wedstrijd tegen brigades uit Staphorst, Raalte, Zwolle en Zwartsluis. De avond wordt gestart met 25 of 50 meter vrije slag waarbij er halverwege een hindernis in de baan ligt. Als tweede onderdeel is het op de rug zwemmen met stokje, bal of pop. Ook wordt er met een tuigje gezwommen. In teamverband zwemt er iemand in een tuigje naar de overkant er teruggetrokken, dit wordt vier maal herhaald.

Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt (ZRH) doet jaarlijks ook mee aan avondmarathons. Dan zwem je non – stop als team bijvoorbeeld van 18.00 uur tot 00.00 uur tegen andere brigades. Met als doel, meters zwemmen!

Clubkampioenschappen

Jaarlijks wordt er in de maand juli de clubkampioenschappen georganiseerd. Er kan gestreden worden voor een medaille. Gezelligheid staat bij de wedstrijd bovenaan!

DSC_4808

Familieavond

Als afsluiting van het winterseizoen (april/mei) organiseert Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt (ZRH) elk jaar een familieavond. Met traditioneel het schatduiken. Neem je papa en mama, opa en oma, broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes en al je buren gezellig mee!

zrh 026

Sinterklaas

Elk jaar komt Sinterklaas met zijn pieten op bezoek bij ons in het zwembad. Een feestje voor jong & oud!

dsc_4385